image

Na een lange periode kunnen we per 12 juli weer met een gedeelte van de gemeente samenkomen. Tegelijkertijd zal het nog steeds anders zijn dan vroeger: niet de hele gemeente kan samenkomen en ook in de kerk geldt de anderhalvemeter-regel.

De gemeenteleden zijn hiervoor in vier groepen verdeeld. Per keer krijgt u de uitnodiging wanneer u aan de beurt bent.

Voor de diensten gelden de volgende aandachtspuntsen:

Triage

Deelname aan de kerkdiensten mag alleen maar als er geen sprake is van gezondheidsklachten. Alle volgende vragen moeten met ‘nee’ beantwoord kunnen worden:

 1. Had u een of meerdere van onderstaande klachten in de afgelopen 24 uur?
  1. Hoesten
  2. Neusverkoudheid
  3. Koorts vanaf 38 graden
  4. Benauwdheidsklachten
 2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en hebt in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Bij aankomst bij de kerk zal nogmaals gevraagd worden of er inderdaad geen sprake is van deze klachten.

Ingang en zitplek

Om de bezoekersstromen te scheiden, is iedereen ingedeeld in een vak. U kunt dus niet zomaar op uw vaste plaats gaan zitten! Daarbij hoort ook een ingang, die in de e-mail is aangegeven:

- Gemeenteleden in vak 1 komen binnen door de hoofdingang.

- Gemeenteleden in vak 2 komen binnen door de zijingang.

- Gemeenteleden in vak 3 komen binnen via het fietsenhok en nemen dan de deur via de grote zaal. In het fietsenhok is de ingang voor de crèche. Het is niet mogelijk om kinderen halverwege de dienst naar de crèche te brengen. Het fietsenhok wordt niet voor fietsen gebruikt; de fietsen worden achter de kerk gezet.

- Gemeenteleden in vak 4 komen binnen via de nooddeur bij vak 4.

Het is belangrijk om de goede ingang te nemen, zodat uw aanwezigheid geregistreerd kan worden.

Toilet en garderobe

De garderobe wordt niet gebruikt; eventuele jassen worden meegenomen naar de zitplaatsen. Toiletgebruik wordt zoveel mogelijk ontmoedigd. Alleen het invalidentoilet en het toilet bij het jeugdhonk zijn beschikbaar.

 

Zingen

Slechts een beperkte groep gemeenteleden zingt mee. Deze zijn ingedeeld op de voorste bank van vak 2.

 

Collecte

Bij alle ingangen zullen twee collectebakken staan, waarin u uw gaven kunt geven. De bestemming komt overeen met de collectes van de betreffende zondag. Wilt u graag alsnog geven voor één van de doelen waar afgelopen periode voor gecollecteerd is? Dan kunt u dit in een envelop doen en de bestemming daarop schrijven. De envelop kunt u in de collectebakken deponeren.

 

Aanwezigheid

Bent u ingedeeld voor een kerkdienst, maar kunt u niet komen? Reageer dan zo snel mogelijk! Dan kunnen andere gemeenteleden worden uitgenodigd om uw plaats in te nemen. Wilt u wel graag deelnemen aan de diensten, maar krijgt u geen uitnodiging? Reageert u dan ook (via het contactfomulier of telefonisch via 035 7853380), zodat u alsnog ingedeeld kunt worden. Dat geldt natuurlijk ook als er vragen zijn!

 

Terug